Spoedgeval

Bij Tandheelkundig Centrum Drachten kunt u zich bij spoed melden bij de spoedgevallendienst. Heeft u bijvoorbeeld last van onhoudbare kiespijn, een uitgevallen tand, een afgebroken kies of een nabloeding?

Ben dan tijdens kantooruren met onze praktijk: 0512 - 745295

Buiten kantooruren of in het weekend kunt u bellen met de 24-uurs spoeddienst: 085-7733340. 

Over het algemeen moet u bij een spoedtandarts direct afrekenen. Neem ook uw legitimatiebewijs en verzekeringsgegevens mee - die worden gevraagd. Wordt u in onze praktijk behandeld voor een spoedgeval en bent u al patiënt bij ons? Dan sturen wij de factuur, als u dat wil, eerst naar uw verzekering. 

De spoedgevallendienst organiseert de bereikbaarheid / beschikbaarheid van tandartsen en hun waarnemers buiten de normale praktijkuren. De behandeling door een plaatsvervangend tandarts beperkt zich tot het strikt noodzakelijke. Voor eventuele vervolgbehandelingen en voorzieningen wordt u naar uw eigen tandarts verwezen.

Tips bij ongevallen

  • Afgebroken tand: Bewaar het stukje / alle stukken in een bekertje water en ga zo snel mogelijk naar de praktijk waar de behandeling plaats zal vinden. De tandarts bekijkt of het afgebroken deel kan worden teruggeplaatst.
  • Tand eruit: Een uitgevallen melktand hoeft nooit meer terug. Een tand van een blijvend gebit moet u zo snel mogelijk terugplaatsen. Wanneer de tand schoon is, houdt u de tand vast bij het witte gedeelte en probeer de tand terug te plaatsen in de holte. Wanneer de tand vies is, stop dan de tand in een beker met melk, of wanneer u geen melk heeft, in uw mond onder de tong of tussen uw wangen en tandvlees. Zorg ervoor dat de tand net droog wordt en desinfecteer de tand niet.
  • Losse tand: Wanneer u één of meerdere lossen tanden heeft na een ongeval, dan kunt u er het best van afblijven en zo spoedig mogelijk naar uw tandarts gaan.