Tandartsen in Drachten

De praktijk van Tandheelkundig Centrum Drachten heeft een team van zeer ervaren tandartsen.

Orthodontie

Orthodontie houdt zich bezig met het veranderen van de stand van de tanden in de kaak. Een orthodontist komt om de hoek kijken als uw tanden scheef of te ver naar voren staan, maar ook als uw tanden en kiezen niet goed op elkaar sluiten en wanneer er te weinig (of juist te veel) ruimte heeft in uw gebit. Tandheelkundig Centrum Drachten Tandartsen werkt samen met de orthodontistenpraktijk die zich in hetzelfde pand bevindt - er is dus een nauwe samenwerking tussen de twee. 

Kindertandheelkunde

Kinderen tot 17 jaar komen in aanmerking voor kindertandheelkunde. De kindertandarts behandelt voornamelijk kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Kinderen met gedragsproblemen, extreem veel gaatjes of een lichamelijke of verstandelijke beperking vallen ook onder de kindertandheelkunde.

Spoed tandheelkunde

Buiten openingstijd en in het weekend is onze spoedlijn bereikbaar via 085-7733340. Enkele voorbeelden van spoed tandheelkunde; een afgebroken kies of tand, een missende kroon of vulling, of acute pijnklachten. 

Prothetiek

Als er geen tanden of kiezen meer aanwezig zijn in het gebit, dan wordt er een prothese geplaatst. Door de prothese kunt u weer eten, praten en lachen. Indien er enkel een paar tanden of kiezen missen, dan kan er ook een partiële prothese gemaakt worden.

Endodontologie

Endodontologie spitst zich toe op de wortels van de tanden en kiezen en het omliggende kaakbot. De specialist houdt zich bezig met het voorkomen en oplossen van problemen in dit gebied en is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen.

Cosmetische chirurgie

Het gebit een totale make-over geven gebeurt met cosmetische chirurgie. Wij voeren diverse cosmetische behandelingen uit, waaronder tanden bleken, een klikgebit plaatsen, implantaten plaatsen en ook complete gebitsrenovaties.

Bleken

Wilt u een stralend wit gebit? Dan is het mogelijk om de tanden te bleken. Ons team controleert eerst de tanden en als de verkleuringen niet te ernstig is, kunnen wij speciale bitjes aanmeten waar u uw tanden een witte, frisse look kunt geven. 

Facings

Als er een tand is afgebroken of als er een spleetje is ontstaan tussen uw tanden, kunt u uw gebit repareren door middel van facings. Een facing gaat zo’n vijf tot tien jaar mee, mits u het goed onderhoudt.

Slaap-snurk problemen

Snurken is niet alleen vervelend voor uw partner, maar het kan ook een oorzaak zijn van (eventueel toekomstige) gezondheidsklachten. Door middel van een speciaal ontworpen beugel kunnen uw slaap- en snurkproblemen in veel gevallen worden verholpen.

Adres:

Tandheelkundig Centrum Drachten  Gauke Boelensstraat 4 9203 RM Drachten

Contact:

Telefoon: 0512- 745295 
Email: info@tandheelkundigcentrumdrachten.nl

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag: 08.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.00 uur tot 12.00 uur
Weekend: 24-uursdienst, telefoon: 085-7733340

Spoedtandarts

Bij spoedgevallen buiten kantooruren of in het weekend kunt u contact opnemen met onze spoedlijn. Zij zijn bereikbaar via 085-7733340

Patiënt worden?

Bij Tandheelkundig Centrum Drachten kunt u zich te allen tijde inschrijven als nieuwe patiënt. Klik hier om u in te schrijven of neem contact met ons op via 0512- 745295 of via info@tandheelkundigcentrumdrachten.nl

Routebeschrijving Tandheelkundig Centrum Drachten

Komt u met de auto? Dan kunt u hier uw route plannen via Google Maps. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de praktijk.